Breukencalculator - de rekenmachine voor breuken

Rekenen met breuken is lastig. Daarom is er de breukencalculator, de rekenmachine speciaal voor het rekenen met breuken. Met deze online rekenmachine voor breuken kun je eenvoudig breuken optellen, breuken aftrekken, breuken vermenigvuldigen, breuken delen en breuken vereenvoudigen. Bij iedere berekening tonen we een stapsgewijze uitleg. Gebruik de online breukencalculator om te oefenen met breuken of om je breuken opgaven controleren.

De online breukenrekenmachine

Toelichting berekening

Je hebt nog geen berekening uitgevoerd. Vul hierboven twee breuken in (de teller boven de breukstreep en de noemer onder de breukstreep) en kies of je de breuken wilt optellen, aftrekken, vermenigvuldigen of delen. De uitkomst wordt automatisch vereenvoudigd door de Breukencalculator.

ComputerComputer

Breukencalculator vernieuwd!

De breukencalculator is vernieuwd! Naast een nieuwe frisse lay-out en een verbeterde gebruikerservaring, tonen we je nu ook een stapsgewijze uitleg van de berekening. We laten je zien hoe je twee breuken bij elkaar optelt of van elkaar aftrekt door de noemers gelijknamig te maken, hoe je twee breuken met elkaar vermenigvuldigt door de tellers en de noemers met elkaar te vermenigvuldigen, en hoe je twee breuken door elkaar deelt door de ene breuk te vermenigvuldigen met de omgekeerde breuk waar je door deelt. Het rekenen met breuken was nog nooit zo gemakkelijk en leerzaam met deze breuken rekenmachine.

Wat is een breuk?

Een breuk is de onuitgewerkte deling van twee getallen. Het getal boven de breukstreep noemen we de teller, het getal onder de breukstreep de noemer. Als de teller kleiner is dan de noemer, ligt de waarde van de breuk tussen 0 en 1.

Meer rekenmachines

Van de makers van de breukencalculator:

Breuken vereenvoudigen